su-1Vmbo-, havo-, en vwo-leerlingen van het Corlaer College College uit Nijkerk hebben maar liefst 12.160 euro bijeen gebracht voor de JA Foundation. Via allerlei acties hebben de scholieren dit enorme bedrag bij elkaar gesprokkeld.

Eerder dit jaar vertrok de groep al naar Suriname om een moestuin aan te leggen bij mama Joyce. Maar daar is hun steun niet bij gebleven. Ze nodigden onze voorzitter Marga Wasser vorige weekend uit en zette haar een complete barbecue Surinaamse stijl voor. Met bami, kousenband en kip. En als klap op de vuurpijl overhandigden ze een cheque van maar liefst 12.000 euro.
Het Corlaer organiseert jaarlijks verschillende expedities voor leerlingen van het derde leerjaar, die zelf een goed doel uitkiezen. De kids schrijven een motivatiebrief alvorens toegelaten te worden tot de expeditie van hun keuze. Expeditie SU heeft voor de JA Foundation gekozen. Door het jaar heen houden de kids allerlei acties om geld in te zamelen voor hun doel. De twee begeleiders (leerkrachten) laten de kinderen alles zelf regelen, waarbij ze fouten mogen en kunnen maken. Dit jaar was de club wel heel bijzonder. Een hechte groep kinderen. Een van de kinderen is volgens onze Marga wel heel speciaal. Inez heeft twee jaar achter elkaar volle bak mee geld ingezameld. Maar heeft helaas niet mee kunnen afreizen naar SU omdat ze het eerste jaar Pfeiffer had en het tweede jaar met de nasleep daarvan kampte.
Wat een geweldige groep kinderen en wat zijn we weer blij met dit geweldig bedrag!