Jeugdzorg Paramaribo benaderde de JA Foundation met de vraag of wij een aantal alleenstaande moeders konden helpen. Na screening van alle gezinnen besloten we om twee moeders te gaan ondersteunen.

In beide gevallen is sprake van ziekte. Een dame is, waarschijnlijk tijdelijk, gedeeltelijk verlamd. Daardoor kan zij niet meer in haar inkomen voorzien, terwijl ze de zorg heeft voor negen kinderen en een demente vader. Haar leefomstandigheden zijn ernstig te noemen. Ze woont in een soort stal, waar niets anders is dan een paar vergane matrassen. We hebben inmiddels gezorgd dat ze een stoel heeft, zodat ze fatsoenlijk kan zitten. Er is voorzien in nieuwe matrassen, kleding en voedsel. De komende tijd gaan we bekijken hoe we deze dame zo kunnen helpen, dat zij weer in staat zal zijn om in haar eigen inkomen te voorzien. Ook zullen onze psychologen gaan helpen.

De andere vrouw die we helpen heeft dertien kinderen. Ze heeft kanker, krijgt chemo en heeft daarvan allerlei nevenklachten. Ook zij kan door haar ziekte niet werken. Ze doet haar best om haar armoedige leefomgeving zo netjes en schoon mogelijk te houden. Je kan je bijna niet voorstellen dat zoveel kinderen in zo’n klein huis kunnen slapen. Ook voor haar gaan we kijken, waarmee ze het meest geholpen is. Ze is inmiddels voorzien van kleding en voedsel.

_MG_6298_1_MG_6305_1_MG_6320_1_MG_6323_1_MG_6369_1_MG_6371_1